Enthousiaste cliënten

Ellen (56 jaar)
In een tijdschrift van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda las ik het aanbod van de praktijk van Sabine. Het gaf me wat hoop op verbetering van mijn klachten. Ik kampte al geruime tijd met knieklachten die bleken samen te hangen met artrose in mijn ooit geopereerde knie.

lees meer

Ergens zal deze knie weer geopereerd moeten worden, maar dan kan er eerst wat gewicht af, dacht ik toen. Stiekem was er de laatste 10 jaar steeds wat bijgekomen. De veranderde stofwisseling door de leeftijd en het minder bewegen vanwege de pijn, maar ook de hypoglycemie die mijn eetpatroon zo op zijn kop zette hadden tot gevolg dat ik minder fit was geworden.

Het 8 maanden volgen van het Metabolic Balance programma bij Sabine maakt nu dat ik 15 kg ben afgevallen, me fit en gezond voel en op 3 maaltijden de dag doorkom. Mijn knie functioneert met minder pijn en tegen de pijnlijke artrose bleek nog wat extra in te nemen. De zorgvuldige begeleiding, waardebepalingen van mijn stofwisseling en een persoonlijk eetplan hebben mij goed geholpen. De prijs was het waard, ik ben er wel echt zelf voor gegaan en het gezin deed mee. Het is iets voor het leven, namelijk mijn gezondheid en dat is het waard.

Bedankt Sabine!

Monique (47 jaar)
Via een fotoshoot in onze studio had mijn man kennis gemaakt met Sabine.
Ik bezocht haar website en nam contact op. De zomervakantie was voorbij en mijn tijd was gekomen.
Omdat Sabine eerst nog op vakantie ging, besloot ik zelf alvast een eerste stap te doen; ik stopte met het consumeren van suikers.

lees meer

Na een maand ontmoette ik Sabine in haar gezellige kantoor. Mijn wens was duidelijk, minder dikke bovenbenen, dus plaatselijk afvallen. Natuurlijk kon dat en zonder sportschool. Ik was een en al oor.
Na een bloedonderzoek begon ik met het Metabolic Balance programma.
Sabine stimuleerde mij om het samen met mijn man te doen, omdat hij de gene is die kookt en ook hij wel wat kilo's kwijt wilde raken.
Het ging ons redelijk makkelijk af, want we stimuleerden elkaar steeds enorm. We vielen al snel af en ook nog op de goede plaatsten, wat waren we blij.
Het was prettig te weten dat Sabine alles goed in de gaten hield. Zij keek naar de bloeddruk, maar stuurden ons ook steeds bij, op het juiste moment.
Omdat we vis en vlees vrij leven en ik ook verschillende producten niet gebruik i.v.m. een nikkelallergie, was het super om steeds vragen te kunnen stellen aan Sabine, bij haar op kantoor, maar ook via de App. Sabine was er altijd en dat was een enorme steun in het proces.
Na drie maanden namen we afscheid. Inmiddels was ik met mijn 1.78 van 75 kilo naar 64 kilo. Twee hele kledingmaten naar beneden!
Wat was ik trots.... en nog steeds! Door onze nieuwe levensstijl met een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet met de juiste vetten, is er geen geschommel meer.
Nu al 7 maanden suikervrij en iedere dag genietend van veel meer energie en een gezond en slank lichaam.
Ook zijn we steeds op zoek naar nieuwe recepten en eten onbekende groente, bonen en granen.
Als bijkomend voordeel slapen we ook veel beter.
Nee, laat voor ons die zomer maar komen, kijk nu al uit naar bikini en zon.

Francis is inmiddels al 15 kilo afgevallen en binnenkort gaan we een hele nieuwe garderobe voor hem kopen en dat vinden wij beiden helemaal niet erg!

Sabine, enorm bedankt voor al je steun, positieve motivatie en kundige adviezen.
Wij zijn superrrrr blij!

Met vriendelijke groeten,
Monique Frionnet (ook van Francis natuurlijk!)
Studiorama Fotografie Gouda

Dick (60 jaar)
Begin dit jaar kreeg ik plotseling last van hartritmestoornissen. Het werd steeds erger. De stoornissen gaven mij niet alleen een naar gevoel, ik was ook doodmoe. Onderzoek wees gelukkig uit dat er niets aan mijn hart mankeerde. Wel bleek ik een te hoog kaliumgehalte in mijn bloed te hebben. Dit kon de hartritmestoornissen veroorzaken.

lees meer

Toen ik onder andere minder bananen ging eten, verdwenen de stoornissen geleidelijk aan. Nu mij (opnieuw) was gebleken wat een grote invloed eten op je gezondheid en welzijn kan hebben, vroeg ik mij af wat de beste manier van eten zou zijn. Een vriendin met wie ik dit besprak, raadde mij Metabolic Balance aan. Zelf was ze een paar jaar geleden ook aan MB begonnen en het was haar goed bevallen. Wat googlen leerde mij dat ik voor MB ook in Gouda terecht kon. Ik gaf mij direct op voor een informatiebijeenkomst.

Ik was verrast door een aantal regels die bij MB horen en waarvan ik nog nooit gehoord had, zoals een pauze tussen de maaltijden van vijf uur, elke maaltijd met een eiwitportie beginnen en per maaltijd maar één eiwit. Moeilijk was het niet, het vroeg wel meer planning van de maaltijden, vooral als we een paar dagen met andere mensen op pad waren. Bewuster eten dus. Maar de resultaten waren spectaculair. De kilo’s vlogen eraf, ook het buikvet verminderde flink, mijn spiermassa nam juist sterk toe, en het belangrijkste: ik voelde en voel mij topfit. ‘Je hebt nu het lichaam van een echte sporter,’ zei Sabine laatst tegen me.

Ik heb geen moeite met de leefregels van MB. Ik heb ze in mijn leven kunnen inpassen. Je kunt gewoon heerlijk eten en ik ga zeker met MB door, omdat de methode mij zoveel positiefs heeft gebracht. Ik voel mij twintig jaar jonger!

Soms vragen mensen mij of MB ook iets voor hen zal zijn. Die vraag kan ik niet zomaar beantwoorden. Je moet graag wíllen afvallen en je fit willen voelen. Dat is één. En daarvoor moet je wat willen doen. Dat is twee. Bovendien is het handig als je omgeving je daarbij ondersteunt. Dat is drie. Sabine wijst daar in de informatiebijeenkomst ook op. Maak je keuze bewust.

Met de begeleiding van Sabine ben ik bijzonder blij. Heldere, nuchtere adviezen en je kunt haar Whatsappen als je een vraag hebt. Handig!

Michael (44 jaar)
Na vele jaren overgewicht, als een jojo door het leven gaan, was ik op een punt aangekomen dat ik zoiets had van, nu moet het echt een keer klaar zijn. In het verleden al wel vaker veel afgevallen, maar uiteindelijk toch weer terug beland in een oud patroon. Ik voelde me lamlendig, niet fit, spierpijn, gewrichtspijn, noem het maar op. Met mijn 127 kilo wist ik zelf ook wel dat dit echt teveel van het goed was. Ook na wat gezondheidsklachten en vaker langs bij de huisarts wist ik nu is het echt een keer genoeg geweest.

lees meer

Door middel van mijn grote vriend Google kwam ik terecht bij Sabine Slob van praktijk OrthoVivo en heb toen zeer kort daarna een introductie van Sabine gehad wat het Metabolic Balance programma inhoudt. Dit was eind mei 2015 en kort daarna ben ik vol goede moed begonnen aan mijn uitdaging om eerst maar eens onder de 100 kilo te komen.

De eerste 2 weken waren best zwaar, aangezien mijn lichaam zoiets had van, wat gebeurd er en mijn stoelgang was zeer van slag. Maar na enige tijd stabiliseerde dit, de resultaten waren bemoedigend en we zijn nu bijna 1 jaar verder en weeg ik inmiddels 88 kilo. Ik voel me zeer fit en vitaal en ben zeer tevreden met de begeleiding van Sabine; nuchter, altijd meedenken en begeleiden.

afgevallenMomenteel probeer ik een juiste balans te vinden om af en toe ook weer mee te kunnen doen met etentjes, feesten en partijen. Want laten we wel wezen dit is best een hele uitdaging, zeker als mensen in je omgeving zeggen ‘ahhh kom op, kan toch wel een keer’. Ik zeg altijd 'afvallen is op zich niet moeilijk, het op gewicht blijven des te meer!'
Het is een cliché maar een voor en na foto is soms wel leuk voor de stimulans, dus bij deze:

Mocht je kampen met je gewicht of je zit niet lekker in je vel, neem gewoon vrijblijvend contact op met Sabine Slob, ik beveel haar van harte aan!

Jacques, (60 jaar)
Als inmiddels 60 jarige man, ben ik een aantal jaar terug via een documentaire op de Duits tv opmerkzaam gemaakt inzake het aldaar bestaan van de Orthomoleculaire therapie en levend bloed analyse, waarbij bij onze Oosterburen de nodige positieve ervaringen te noteren vielen/valt.
Had ik al voorheen de nodige pogingen ondernomen om de nodige kilo’s eraf te krijgen. Alles werkte tijdelijk… dus eigenlijk zonde van de tijd en energie.

lees meer
Dit “Duitse” verhaal bleef in mijn achterhoofd hangen, daar dit mij een indruk gaf een meer logische en persoonlijkere benadering te omvatten.
Via toeval (eigenlijk via mijn vrouw), kwam ik in contact met OrthoVivo/Sabine, alwaar ik gebruik heb gemaakt voor een kennismaking sessie en meer inhoudelijke achtergrond en informatie heb verkregen.
De voorgestelde methodiek en met name het afstemmen op mijn unieke (elk mens is tenslotte uniek) gestel, gaf mij voldoende vertrouwen om hiermee in zee te gaan.
Vanwege de meer speciale/specifieke benadering, had ik inzake deze voorgestelde methodiek eigenlijk geen scepsis.. dus dit gaf al een goede basis om met volle moed het traject in te gaan.
Met name dit zorgt er al voor, dat “de schakelaar” in je hoofd, redelijk eenvoudig werd omgezet .
De persoonlijke, maar ook de professionele ondersteuning en enthousiasme van Sabine maakte het, dat het volgen van de voor mij persoonlijk ontwikkelde methodiek zeer eenvoudig te volgen was.
Zoals bij vele diëten, vlogen de eerste weken de kilo’s eraf, maar nu zonder honger gevoel. Heel goed valt te merken, dat bepaalde stoffen voor mij absolute dikmakers zijn, terwijl deze zelfde stoffen bij/volgens de eerdere, reguliere diëten dit tot de “afvallers” behoren.
Deze (voor mij dikmaker)stoffen werden dus geskipt en vervangen door betere alternatieven. (voor mij zelfs lekkerder…. voedsel uit mijn jeugd, werd weer opnieuw op mijn lijstje gezet…klaarblijkelijk was het toen niet zo ongezond).
Mijn lichaam is duidelijk beter af met (bijvoorbeeld) volle melk, volle yughurt etc. i.p.v alles half of magere producten. (overigens in omliggende landen kent men amper “halfvolle” of op dit vlak bewerkte producten).
En het werkt.. binnen amper 3 maanden 20 kg kwijt en nu vervolgens 6 maanden verder zijnde, is de situatie dat er door omstandigheden, redelijk veel van de therapie wordt afgeweken.
Geweldig om te zien dat het behaalde lagere gewicht stabiel blijft en er geen sprake is van het “jojo”effect.
Ik heb geleerd (je gaat het vanzelf ondervinden en wordt er door Sabine op gewezen/bevestigd) dat bepaalde stoffen voor mij sterk dik makend zijn, terwijl andere stoffen er voor zorg dragen, dat het gewicht verder afneemt, en er geen honger gevoel tussen de maaltijden optreedt.
Zorg wel voor voldoende afval stoffen afvoer.. een goede vochtregulering (lees voldoende water drinken) is een vereiste.
Eigenlijk (en dat is de bedoeling van Orthovivo) is dit dus letterlijk op mijn lichaam geschreven.
Zoals gezegd, ben ik dus nu al enige tijd stabiel op het nieuwe gewicht.. en binnenkort ga ik opnieuw de op mijn lichaam geschreven methodiek nauwkeurig volgen, zodat de volgende traptrede naar een verder lager gewicht genomen kan worden.
Ik had eerlijk gezegd de moed al opgegeven, maar toch blijkt dit voor mij prachtig te werken.

Martijn (42 jaar)
Begin dit jaar ben ik begonnen met Metabolic Balance. Ik had een overgewicht van zo'n 12 kg, mijn BMI was te hoog en ook mijn cholesterol was aan de hoge kant. Het enige waar ik echt tegen op zag was de hoeveelheid water die ik elke dag zou moeten drinken (3 liter). Dat ik wat kilo's zou afvallen geloofde ik wel, maar 12 kg.....
Echter het tegendeel bleek waar. Binnen 2,5 maand was ik 12 kg kwijt en op mijn streefgewicht!

lees meer
De hoeveelheid water drinken moest ik echt aan wennen, maar verder viel het mij niets tegen. Het feit dat ik in verhouding veel vlees mocht eten maakte mij erg blij. Ook had ik er geen enkele moeite mee om de zetmeelproducten (aardappels, rijst, pasta,...) te mijden. Ik zit inmiddels al weer 3 maanden op mijn streefgewicht. Als ik wat 'gesjoemeld' heb ('verkeerd eten' of iets te veel) en ik doe het weer even rustig aan dan ben ik weer snel terug op mijn streefgewicht. Verder voel ik mij erg gezond en vitaal. Ik heb veel energie! Zolang ik mij zoveel mogelijk aan de basisregels hou van Metabolic Balance kan ik dit zonder problemen de rest van mijn leven volhouden!

Cindy (37 jaar)
Vorig jaar mei 2014 ben ik via een vriendin in contact gekomen met Sabine Slob van OrthoVivo.
In eerste instantie kwam ik langs voor een levend bloedanalyse. Ik was echt te dik en was altijd moe. Na diverse diëten waarbij ik niet succesvol was stelde Sabine voor om mee te doen met het Metabolic Balance programma.
Ik was op het punt aangekomen dat ik het niet alleen wilde doen.

lees meer
Het programma viel me heel erg mee. De eerste twee weken zijn wat zwaarder maar de rest laat zich heel goed in je dagelijkse leven toepassen.
Nu een kleine 9 maanden met de nodige ups and downs ben ik 10 kilo afgevallen en ben minder snel moe.
Ik ben voor nu heel blij met het resultaat. Ik heb de begeleiding van Sabine als heel prettig ervaren. Geen dwang maar vriendelijke adviezen en meedenkend om bepaalde lastige situaties het hoofd te bieden.
Dus wanneer je er echt klaar voor bent, zou ik je zeker het Metabolic Balance programma en de begeleiding van Sabine aanbevelen.

Ronald (49 jaar)
Ik volg nu 2 maanden het Metabolic Balance programma. De motivatie om te beginnen was het verlagen van mijn te hoge bloeddruk, en dat is gelukt. Standaard van 150/90, nu naar 135/80 en een medicatie minder. Een andere gunstige bijkomstigheid is dat ik 8 kilo aan overgewicht kwijt. Het gaf een zeer plezierig gevoel dat ik afgelopen week een spijkerbroek maatje 31 heb gekocht i.p.v. maatje 33. Voel mij stukken beter, heb zeker meer energie en geen hongergevoel.

lees meer

Mijn persoonlijke MB programma geeft mij genoeg ruimte om lekker te eten. Ik word zelfs creatiever in de keuken. Ik zie dan ook het MB programma als een realistisch programma om te volgen voor iedereen. Zeker met de deskundige begeleiding van Sabine kan ik dit programma aan iedereen aanbevelen.

Act today on things you think of all the time.

Vrouw (48 jaar)
Ik kwam al een poosje bij OrthoVivo voor levend bloedanalyse. Tijdens een van mijn vervolggesprekken over m'n algehele gezondheid (hoge bloeddruk, onstabiele en traag werkende schildklier, ca. 10 kg overgewicht) kwam Metabolic Balance ter sprake. Aangezien ik meestal weinig succes heb met het lijnen en ik meer wilde doen dan alleen medicijnen slikken om mijn bloeddruk en schildklier aan te pakken, besloot ik onmiddellijk om MB een kans te geven. Ik heb er zeker geen spijt van!

lees meer

De voorbereidingsfase ging prima (ik koos voor een fruitdag en een rijstdag), de strenge fase ook. Ik had de meeste moeite om mij aan de vijf uur tussen maaltijden te houden. Niet alleen in de zin dat het soms te lang duurt voordat ik weer mag eten (dit voelt overigens zeker niet altijd zo aan), maar ook omdat ik geen vroege vogel ben. Bij MB mag ik na 21:00 niet meer eten, dus dat betekent dat ik goed mijn maaltijden moet plannen en helaas is dat niet altijd even gemakkelijk voor iemand die soms pas om 10:00 kan ontbijten :-) Inmiddels ben ik het gewend. Het is een levensstijl geworden en het fijne ervan is dat ik absoluut geen last van "cravings" heb! Bij het reguliere lijnen vocht ik altijd met het gevoel dat ik veel niet "mocht" en had ik regelmatig ook momenten waarop ik geobsedeerd raakte door bepaalde voedingsmiddelen (b.v. brood belegd met hagelslag, pizza of chocolade). Dat is nu absoluut niet het geval. Het is niet zo dat ik geen smokkelmaaltijden neem (of altijd nee zeg tegen een lekkere koffie verkeerd), maar ik doe dat met mate, geniet er intens van zolang het duurt en het kost me geen enkele moeite om de draad weer op te pakken.
Het gewichtsverlies gaat bij mij traag, maar gestaag (maar ik ben dan ook minder streng bezig). Ik heb geleerd om minder te letten op het getal op mijn weegschaal en meer waarde te hechten aan de veranderingen die ik zie en voel, zoals losser zittende kleding en het gebrek aan een opgeblazen gevoel en een stabiele en lagere bloeddruk. Ik voel me ook echt slank, alhoewel ik nog lang niet op mijn streefgewicht zit. Mijn vetpercentage is gezakt en mijn spiermassa is -- ook mede dankzij krachttraining -- gegroeid. Sabine vroeg mij laatst of ik mijn streefgewicht soms naar boven wilde aanpassen… Absoluut niet, was mijn reactie! Ik zal het gaan halen, al kost het mij wat langer. En waarom weet ik dat? Omdat ik hiermee gewoon doorga. Metabolic Balance werkt. Ik heb mijn eetgewoontes aangepast en het is nu een way of life geworden.
Over mijn bloeddruk kan ik zeggen dat ik voorlopig nog steeds medicijnen slik. Met medicijnen, voordat ik aan MB begon, was mijn bloeddruk doorgaans 132/85 (bovendruk vaak hoger). En de bloeddruk nu, met medicijnen, is redelijk stabiel, zo rond 116/73. Mijn doel is om helemaal van deze medicijnen af te komen en dat gaat mij zeker lukken.

Inmiddels slik ik ook iets minder schildklierhormoon. Of dat door MB komt, valt nog niet te zeggen aangezien mijn hormoonniveaus de laatste jaren erg schommelen, maar ik ben er erg positief erover!
Metabolic Balance zou ik zeker aanbevelen. Niet alleen aan mensen met overgewicht, maar vooral aan mensen die zich niet prettig voelen. Eten volgens een voedingsplan dat jouw op het lijf is geschreven is waarschijnlijk het liefste wat je voor jezelf kunt doen. Doe dat in combinatie met wat meer lichaamsbeweging en je zult merken dat je meer van het leven kunt genieten. Doen dus!

Margriet (54 jaar)
Als ik met Sabine de eerste twee fasen van mijn persoonlijke MB-programma – de twee voorberei­dings­dagen en de strenge fase – doorspreek, slaat de schrik me om het hart. Bij een fruit- of groente-dag kan ik me nog wat voorstellen. Maar 105 gram groente, naast kaas of pitten, als ontbijt: dat is toch niet te eten? En dan ook nog bepáálde kaas, pitten en groenten! En hoezo dat gepietepeut met die grammen? Waar ben ik aan begonnen?

lees meer

Om de gevraagde aanpassing van mijn eetgewoonten te vergemakkelijken start ik op de eerste dag van mijn (tweeweekse) voorjaarsvakantie. Voor het eerst zit er een klein keuken weegschaaltje (tot 250 gram) in mijn reistas.

De eerste voorbereidingsdag valt me zwaar: aan één kilo fruit ben je zó! De tweede dag is al wat makkelijker: met anderhalve kilo groente is mijn maag niet ontevreden. Maar dan begint het combineren van steeds weer een verschillend gewicht aan een ándere eiwitbron met, door de dag heen, ook weer een verschillend gewicht aan groenten. Wat een rekenwerk! En hoe groot is eigenlijk een aardappel van 80 gram? (Klein!)

Per dag maak ik een plan en koop ik in – en met een paar dagen begin ik enig gevoel voor hoeveel­heden te ontwikkelen. Al gauw snijd ik 85 gram tofu in één keer goed af en met olijven, meestal zo’n 5 gram per stuk, blijkt het makkelijk rekenen. Mijn standaard ‘sluitstuk’ wordt de paprika: lekker met álle groenten en als het weegschaaltje om een restant van 10 of 15 gram vraagt, is dat met een smaller of breder stuk goed af te passen.

Partner-lief helpt in die zin mee dat hij zich ontfermt over alle ‘overschotten’ – en deze aanvult met zoveel koolhydraten als hij maar wil. Omdat hij net zo goed wat kilootjes kan missen, besluit hij wel om óók iedere maaltijd met een eiwitbron te beginnen.

En dan die regel dat er minsten vijf uur tussen twee eetmomenten moet zitten. Hoe ga je daarmee om als je een lekkere dagwandeling door de onbewoonde wereld wilt maken? Heel eenvoudig blijkt: je koopt een trommel en campingbestek, bereidt tegelijk met je ontbijt een salade voor de lunch voor en stopt deze in je dag-rugzak. Extra lekker in het zonnetje en met je rug tegen een duin of boom! Na de vakantie gaat deze trommel gewoon mee in de werktas en sluit ik me tijdens lunchtijd aan bij het reeds bestaande groepje ‘knagers’.

Het wordt me duidelijk: alles is gewenning, zowel het idee dat groenten bij het ontbijt niet kúnnen als – later – het niet kunnen loslaten van het weegschaaltje in de ‘minder strenge’ fase. Er is eigenlijk maar één probleempje: ik kom moeilijk aan de voorgeschreven twee liter water per dag. Dat dat toch echt móet, merk ik aan mijn moeizame ontlasting. Maar verder: die zogenaamd strenge fase houd ik desnoods tot mijn tachtigste moeiteloos vol! Waarbij ik wel moet aantekenen dat ik koffie en bier nooit lekker heb gevonden, reeds enkele jaren borrel noch wijn drink en altijd al een grote groente-fan ben geweest.

Na de verplichte twee weken ‘strenge fase’ teken ik vrijwillig bij voor onbepaalde tijd. Want het resul­taat is ernaar: gestaag gewichtsverlies, beter slapen, meer energie, bijna geen hoofdpijn meer en een bloeddruk ‘volgens het boekje’. Met 29 jaar bètablockers achter de kiezen kan ik al na vijf weken MB-programma zonder. Na enige tijd zegt mijn omgeving ook nog eens dat ik er beter uitzie, zelfs dat ik anders uit mijn ogen kijk. En ja, of het inbeelding is of niet, ik heb het idee dat ik enigszins opgeruimder aan de dag begin en relativeren lijkt me ook een heel klein beetje beter af te gaan.

Gelukkig maar, want bang als ik ben voor een ‘terugval’ valt de stap naar de ‘minder strenge fase’ me zwaar. Dit ondanks de eerdere ervaring dat een met croissantjes opgeluisterd verblijf in een Bed&Breakfast het afval-proces niet hoeft te ondermijnen. En inderdaad geeft de weegschaal nog steeds een afnemend of – uiteindelijk – stabiel gewicht aan als ik geen grammen meer tel, mee-eet wat ik mijn gasten voorzet en een enkele keer uit eten ga.

Kortom, mijn MB-programma heeft, tegen minimale inspanning en binnen afzienbare tijd, méér gebracht dan ik ooit durfde verwachten. Waarbij ik ervan overtuigd ben dat Sabine's prettige, duidelijke, alerte en zorgvuldige begeleiding onmisbaar is geweest!"

Ina (45 jaar)
Bij toeval hoorde ik over Metabolic Balance. Het principe van een persoonlijk voedingsplan waarbij de stofwisseling en de hormonen gereguleerd worden sprak me heel erg aan. Al jaren kampte ik met een trage schildklier, had een onregelmatige menstruatiecyclus en voelde me de laatste paar jaar absoluut niet fit. Wat ik ook probeerde, mijn energieniveau bleef laag. Op internet las ik eigenlijk alleen maar positieve ervaringen over Metabolic Balance dus heb ik contact gezocht met Sabine Slob.

lees meer

Vol verwachting begon ik aan mijn persoonlijke plan en al vroeg in het programma voelde ik me een ander mens. Mijn klachten verdwenen bijna als vanzelf en ik stond versteld over hoe snel en eenvoudig het allemaal ging. Nu twee maanden verder ben ik 5 kilo kwijt, pas weer in broeken die al jaren ongedragen in de kast hingen, mijn schildklier- en andere hormonen werken weer zoals het hoort, maar het allerbelangrijkste is: ik heb weer energie! Metabolic Balance is geen wondermiddel, je moet er wel wat voor doen maar voor mij was dat meer dan waard.

Sabine is als begeleidster enorm betrokken en heeft een brede kennis en deskundigheid op het gebied van voeding. Ze legt alles duidelijk uit en denkt echt met je mee. Ze neemt alle tijd voor je en is altijd goed en snel bereikbaar. Kortom ik kan het iedereen aanraden!

enthousiaste-clienten.jpg